Viikon vinksahtanut viisuväännös:

Pittää (alkuperäisteos Hector - trad.: Ei mittään [työttömän arkkiveisu])

Maanantaina pittää, tiistaina pittää,/ keskiviikkoin, torstain ja pittää./ Perjantaina pittää, lauantaina pittää,/ sunnuntaina etenkin pittää.

Tammikuussa pittää, helmikuussa pittää,/ maalis-, huhti-, toukokuussa pittää./ Kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuussa pittää,/ marraskuussa, joulukuussa pittää.

Eduskunnan pittää, hallituksen pittää,/ kunnanvaltuustonkin pittää./ Kaksisataa kertaa vuues' ei voi riittää,/ kun joka ikinen päivä pittää.

Kokoomuksen pittää, demareiden pittää,/ kristillisten, keskustan pittää./ Ruottalaisten, vasemmistoliittolaisten pittää,/ vihreiden ja muidenkin pittää.

USA:n myös pittää, EU:nkin pittää,/ Venäjän ja Lähi-Idän pittää./ Afrikan ja Kiinan ja koko ihmiskunnan/ ja Suomen ihan yhtä lailla pittää.

Kun meikäläisen pittää ja teikäläisen pittää,/ niin molempien silloin pittää./ Katso länteen, ittään, niittenkin pittää,/ kun jokaikisen täällä pittää.

Juovuksissa pittää, pilvessäkin pittää,/ kovissakin aineissa pittää./ Uskonsa voi pittää, aattensakin pittää/ ja mielikuvituksensakin pittää.

Vaan tulkaahan meille, me paistamme teille/ kakun, joka syödä pittää./ Yksi juttu vielä: et kai sitä kiellä,/ että ihmisiksi olla pittää?