Viikon pienoisnäytelmä: "Lehmipoikarakkautta"

35562.jpg

Roolit: Horny-Hank Hornsucker

          Pikku Joe

          Straight Charlie

Paikka: rodeoaitauksen laita

(1)Horny-Hank Hornsucker: "Niin, Charlie, kuten jo taisin viimeksi tavatessa kertoakin, me ollaan poikain kanssa kohtapuoliin lähdössä pitkälle karjanajoreissulle eteläänpäin."

    Straight Charlie: "Niin?"

    Horny: "Joo, olen tässä katsellut vähän sillä silmällä sinun otteitasi ja ajatellut, että sinusta saisi hyvän täydennysmiehen porukkaan."

   Straight: "Jaa, enpä tiedä..."

    Horny: "Meitä alkaa olla kasassa jo aika kiva jengi, eikä mitään rettelöitä tarvitse pelätä. Sinähän tunnetkin jo tämän Pikku Joen, pikkaraisen mutta isoaseisen. Muu sakki ei yhtään jää jälkeen meistä. Vai kuinka, Joe?"

    Pikku Joe: "Jepp."

    Straight: "Joo, en yhtään epäile, mutta mullakin on tässä kaikenlaista kiikarissa. Olen tuumaillut pikkuhiljaa vakiintuvani ja asettuvani aloilleni, kenties perustan perheenkin ja sitä rataa."

(2)Horny: "Kuulinkos oikein? Että perheen. No, mikäs siinä, pidetään sitten oikein pitkänlinjan läksiäiset. Lähdet, kuule, mukaan ajoon. Viimeinen kunnon leikki rattoisassa seurassa, ja sitten mietit asioita uudelta kannikalta. Rankkaa ravia ja ratsastusta sinä vain kaipaat. Vai mitä mieltä Joe on?"

    Joe: "Jepp."

    Straight: "No, niin, no. Juttu on vain niin, että olen tässä hiljattain iskenyt silmäni erääseen naisenpuoleen, ja... no, tehän tiedätte."

(3)Horny: "Naiseen, häh? Ei me Joen kanssa taideta tietää. Tulisit nyt järkiisi. Ajattele, mikä reissu meitä odottaa. Romanttisia aamuruskoja Kalliovuorilla. Nokipannukahvia iltanuotiolla yhteisen huovan alla. Poikamaista leikittelyä köysillä ja aseilla. Ulvontaa kuutamonvalaisemalla preerialla. Kaikkea, mitä kaltaisemme miesten miehet kaipaavat. Eikö näin ole, Joe?"

    Joe: "Jepp. Sitäpaitti, jos sä tykkäät enempi lehmistä, niin kyllä sekin passaa."

    Straight: "Aha, joo. Jätetään nyt kuitenkin väliin. Nyt on muuten minun vuoroni kellistää tuo hieho tuolla aitauksessa. Niin että adios, pojat!"

(4)Horny: "Sinne meni. Poika on kyllä pahemman kerran hukannut suuntansa. Ennen vanhaan oltiin sentään kuin paita ja peppu. Hyvä mies menee aivan hukkaan, kun sekaantuu hameväkeen."

    Joe: "Jepp."

    Horny: "Hän ei ole enää oikea gayboy."

    Joe: "Nope."

    Horny: "Vaan mitäpä tuosta. Väki kun vähenee, niin peli kovenee, vai mitä? Käännetään selkämme uusille haasteille."

    Joe: "Jepp."   

Viikon sananlasku:

Mies se on metroseksuaalikin.

Viikon runo:

Itke virsi viimeisille,/ paru pahnanpohjaisille,/ jotka jäävät jälkehemme,/ mailmast' märjäst' mentyämme.